Avisartikel:Jeg er død om to år

8. oktober 2011

Syg forfølgelse: Fremmet mand har truet Heidi Hansen på livet i årevis – politiet ser passivt til

‘Vi skal nok få ram på dig..vent.’    ‘ses meget snart perkerso’    ‘Ikke mere snak. Handling..!

Ovennævnte er blot et lille udpluk af det hav af sms’er, telefonopkald, mails og Facebook beskeder, som en fremmed mand har terroriseret Heidi Hansen med siden sommeren 2009.

Fælles for de hundredevis af henvendelser til den 33-årige kvinde er, at de er spækkede med dødstrusler mod både Heidi og hendes 13 årige søn. Dertil kommer sexchikane og hadefulde udtryk, som ville tvinge enhver i knæ i et anfald af angst.

-Jeg tror ikke jeg er i live om to år

– Jeg tror ikke, jeg er i live om to år. Jeg føler ikke, jeg har haft et liv i flere år. Jeg er nedbrudt, ikke bare på grund af manden, der terroissere mig, men lige så meget på grund af politiet, der bare vender det blinde øje til, siger Heidi Hansen.

Som en direkte konsekvens af situationen har hun være sygemeldt med angst og post traumatisk stress i halvandet år, ligesom hun har måtte sende din søn i pleje hos noget familie af frygt for at den fremmede mand gør alvor af sine trusler.

Mødtes på nettet

Manden var fuldstændig fremmed for Heidi, da de mødtes i en tjat-sammenhæng på nettet for snart to et halvt år siden. Efterfølgende mente manden hvis identitet Ekstra Bladet – og politiet kender, at Heidi skulle være hans kæreste. Hun afslog hans tilnærmelser, som siden fik en helt anden tone.

– Han har også opsøgt mig forskellige steder og er mødt op på min bopæl utallige gange. Hver gang har jeg rendt panden mod en mur hos politiet, som siger jeg skal tage billeder af manden mens han truer mig på livet.

– Hvem har lige overskud til at fotografere en person der er i gang med at råbe og skrige og true sig på livet spørger Heidi Hansen.

Forfølgelsen nåede på et tidspunkt et niveau hvor manden MK, oprettede en Facebook-profil med en dusør til den, der kunne dræbe Heidi og sønnen.

Viser vej til Heidi

Af profilen, som Ekstra Bladet har en kopi af, fremgår det i detaljer; hvordan man finder frem til Heidis hoveddør i hendes fynske landsby.

Politiet undersøges

Mistænkes for at dække over galning

Heidi Hansens langvarige frustrationer over, at henholdsvis Fyns politi i Svendborg og siden station Amager i København ikke har sat en stopper for den mand, der i knapt to år et halvt år har terroriseret hende dag og nat, har nu bragt sagen på statsadvokatens bord.

– Jeg vil simpelt hen ikke finde mig i sådan passiv attitude fra politiet. Det er uholdbart i et demokratisk samfund, hvor man tror at retssikkerheden og tryghed for borgerne er et kernepunkt, siger hun.

Politikommissær Erik Rørbæk petersen, Amager politistation, har haft sagen siden den få uger efter Heidi Hansens første anmeldelse i sommeren 2009 blev overleveret fra Fyns politi.

 Kan intet sige

Erik Rørbæk Petersen understreger som sin chef, at han intet kan sige, så længe statsadvokaten kigger politiets arbejde i kortene.

– Uanset hvad falder det så ikke tilbage på jer, at en i udgangspunktet så banal sag er landet hos statsadvokaten?

– jeg vil lade statsadvokaten kommentere, hvorvidt vi har gjort vores arbejde godt nok, lyder der fra Tommy Keil.

Erik Rørbæk Petersen nøjes med at konstatere overfor Ekstra Bladet at det er ‘ en pissesag’

Truer også vidnerne

Flere af Heidi Hansens venner og bekendte har enten set eller hørt nogen af de mange trusler, som hun har været udsat for. Hvis de da ikke selv har været på mandens skydeskive.

Joan Krejlgaard kender Heidi Hansen igennem Heidis hjemmeside ‘ nyt hjem til dyr’. De har kommunikeret via hjemmesiden, mens MK har fulgt med og efterfølgende opsøgt Joan Krejlgaard.

‘Hva så din fede, gamle so, skal du ikke finde dig en ny grisestald, hvor du kan gå i dit eget pis og lort…. nu har vi nok info om din familie.’

Psykisk syg

-Han har også ringet til mig flere gange, hvor han præsentere sig med navn og siger han kommer ud og slår mig ihjel, fortæller Joan Krejlgaard, der også har talt med politikommissær Erik Rørbæk Petersen, station Amager, om truslerne.

– Han forsvare nærmest MK og forklarer at han jo er psykisk syg. Det er da revnende ligegyldig. Ingen i dette samfund skal behandles på den her måde, uanset om det er en rask eller syg, der står bag, siger Joan Krejlgaard.

Også veninden Diana Christensen, som bor skråt over for Heidi, har oplevet galskaben fra første række.

– Jeg har stået lige ved siden af Heidi, når hun har slået medhør til, og lyttet til hans trusler flere gange siger veninden.

Musikkeren Ronnie Lennett krydsede tilfældigvis MK’s ven 5. November i fjor, da han optrådte i Arkaden i Odense. MK var til stede, fordi han sandsynligvis også her fulgte efter Heidi Hansen, som ud på aften faldt i snak med Ronnie Lennett.

– Få dage senere fik jeg flere hånende beskeder fra MK på Facebook. Da jeg svarede at han skulle få sig et liv, blev han for alvor grov og truede mig personligt og skrev at jeg også kunne få en tur, siger Ronnie Lennett.

Lever Isoleret

– MK som angiveligt er psykisk syg, lever ifølge Ekstra Bladets oplysninger et sølle liv i social isolation

– Bag den truende facade gemmer sig tilsyneladende en mand på 30-32 år, som stort set kun bevæger sig uden for en dør i storkøbenhavn, når det sker i selskab med hans farmor.

– I flere dage har Ekstra Bladet på flere måder forgæves forsøgt at komme i kontakt med manden hvis billede forbliver det samme mens han hele tiden skifter navn på Facebook, og i andre elektroniske sammenhænge.

– I følge politiet har undersøgelserne af flere af mandens computere og mobiletelefoner endnu ikke kunne bære en sigtelse for bl.a dødstrusler.

316945_2211701258334_1598581659_n

Relaterede Indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar