En tur på frisørskolen som model.

27. juni 2014

Jeg er medlem i en gruppe på Facebook hvor man kan være hårmodel for elever som er under udd. som frisør.
Jeg blev medlem efter min veninde B anbefalede mig det, da hun flere gange har været derinde og fået piftet håret op, og hver gang er det bare blevet så super flot.

Så jeg tøvede ikke med at sige ja da jeg fik en henvendelse fra en pige i gruppen, som søgte hårmodel til krøller. Hun fortalte mig at hun kun havde 1 år tilbage af sin udd. og at hun lovede mig der ikke ville ske noget med mit hår jeg ikke ønskede, og at der hele tiden var en lære til stede.

Jeg tog glad og spændt afsted mod frisørskolen i tirsdags, da jeg længe har ønsket mig krøller. (Yes jeg er super træt af at stå med et krølle jern hver eneste dag)
Jeg mødes med eleven på skolen, og kommer ind i et stort rum.
Jeg er helt rolig ved det, hun har jo kun 1 år tilbage, og hun er bare så sød.

Hun går i gang og allerede da hun opdager mit hår er meget svært og rede ud når det er helt vådt kan jeg se at hun begynder at blive små irriteret, Jeg slår det hen og tænker hun er nervøs fordi tiden går og hun er til prøve.
Nå men kort fortal tiden går (2,5 time hvor hun fare forvirret rundt.) og jeg er SPÆNDT da hun tager håndklædet af, for da hun skyllede mit hår sagde hun flere gange ” ej det bliver flot der er SÅ mange krøller i”

Jeg kan se presset i hendes ansigt da hun har tørret mit hår, og hun begynder og tage totter og krøller om en finger som så ender ud i noget der ligner dreadlocks og jeg fornemmer straks der noget HELT galt.
Hun begynder og fortælle at sådan her skal du bare gøre hver morgen (altså rulle håret om fingrene?!?), og det krøller måske ikke så meget lige nu, men om 2 dage så kommer det hvis du bare gør sådan her hver morgen, og hvis du lige bliver klippet lidt.

Jeg kan se i spejlet foran mig, at de andre modeller kigger underligt på mig og små smiler, og de andre elever bliver meget stille.

Jeg bliver virkelig nervøs og spørger hende om hun ikke er sød og tage et billede bagfra af mit hår med min telefon, så jeg kan se mine fine krøller. 🙂
Efter lidt tøven, så tager hun billede og jeg ser det, og hold nu op det svært ikke at bryde sammen lige der.
Mit LANGE hår ligner HØ, det sidder i små knuder (dreadlocks) og er total ødelagt.

Hun siger igen ” Hvis du nu ruller det om fingeren som jeg gjorde hver dag, og klipper det lidt, så kommer krøllerne om nogen dage”

Jeg tænker på at spørge hende om hun gad tjekke om der står dum i nakken på mig, nu hun var deromme, men jeg var bare SÅ ked af det og SÅ rystet at jeg bare begynder og smile og siger så ” Jeg har da fået fylde i håret må man sige”
Hun får de 60 kr. som det har kostet mig og få ødelagt mit hår og går derfra.

Jeg kommer hjem til min familie, som staks spørger ” hvor dine krøller, og hvorfor har du dreadlocks”
Der bryder jeg helt sammen. 🙁

Efter 2 dages dialog med skolen omkring mit hår, render de fra ethvert ansvar, de mener mit hår var flot krøllet da eleven var færdig, og jeg bare er sart, da eleven fik 7 for mit hår. (7??? forstår det ikke hvordan kan man få 7 for at fejle så grusomt?)

Se vedhæftet billede som er taget i stolen på skolen. Der er ikke det der ligner krøller. Men det tydelig og se håret er filteret og ødelagt.

10513458_10202730339125884_6412290934724135151_n
Igår blev det for meget. Jeg kunne slet ikke holde ud og se på mit hår der mest om alt lignede en efterligning af Tina Turner’s hår. Stort, forvirret og ikke særligt pænt.
Så jeg ringer til samtlige frisørsaloner i byen, for at høre om de har tid til at redde mit hår og eventuelt give mig de længe ønsker krøller, og gør dem bekendt med jeg godt ved det ikke er sundt for håret med den behandling på så få dage men at jeg vil give min højre nyre for at reddet det her juks hun har lavet på skolen.

HELDIGVIS har Cut N Go tid til mig, og jeg skynder mig derned. De er bare SÅ super søde, og kaster sig straks ud i at rode rundt i mit hår, vurdere om det nu kan tåle en omgang mere eller om jeg så ende mine dage som skaldet.
Vi bliver enige om at klippe godt i det, få det klippet i etager, og så tager vi chancen med krøller.

Jeg sidder bare så spændt i stolen i 2,5 time, og beder til mit hår ikke falder af, og at der er krøller i mit hår bagefter og ikke mindst at det er pænt. 🙂

10431450_10202741306560063_5878730959976502793_n
Mens jeg sidder der, og drøfter min bekymringer siger den ene frisør “Ved du hvad Heidi, jeg plukker lige dine øjenbryn mens du sidder der med hoved oppe, de trænger lidt til det, og den er på vores regning, du skal være fin til i aften når din søn har dimission.”
De er bare SÅ fantastiske ved Cut N Go. (Jeg var i den i Hvidovre Centeret)

Jeg havde noget der minder om tordenvejr, med en blanding af alle sommerfugle i verden inde i min mave af spænding da hun fjerner håndklædet fra mit hår.
Jeg var tæt på at tude da jeg så mit hår, de havde reddet det, og jeg havde fået de fineste krøller.
Jeg kunne se at de var lige så spændte som jeg på om mit hår havde klaret den omgang, så der var ret stor jubel da vi så at det var blevet perfekt. 🙂
10384679_10202742033898246_5565984462269291153_n
10308049_10202741802492461_7618416661673175115_nHvis man spørger mig om jeg er villig til frisør skolen igen, er svaret JA. Men ikke til krøller, og klipning. Det er mit hår alt for meget værd til.
Om jeg er vred på eleven? NEJ hun var SUPER sød, desværre vidste hun bare ikke hvad hun lavede, og det kostede mig så 1200,- at rette op på hendes fejl.
Men det er vel den chance man tager når man melder sig som model, og det har jeg lært af. 🙂

Ha en rigtig dejlig aften, og tak fordi du læser med. 🙂

10488162_10202742765236529_8623910556128302826_n

Relaterede Indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar