Hjælp cirkusdyr,skriv til Fødevareministeren.

22. juli 2014

Cirkus fremstår for de fleste, som harmløs familieunderholdning. Men hvis bare flere vidste, hvad der sker bag det store telt, når lysene er slukket og publikum er gået hjem, ville de fleste aldrig sætte sine ben i sådan cirkus igen. Bag kulissen finder man elefanter der trænes med vold og nedbrydes psykisk. Dyr som bliver sindssyge af at stå lænket og leve i et unaturligt miljø, og du vil se elefanter står og svinge hoved frem og tilbage, fordi de har det skidt.

Jeg ønsker dyrefri cirkus!

Alt dette er grundlaget for cirkus, hvor man udnytter og mishandler dyr til at underholde os mennesker. Bag manegen er dyr i cirkus altså ikke en tradition at være stolt af tværtigmod.

Brug 5 minutter til at skrive til de politikere, der har mulighed for at give cirkusdyrene deres frihed, vær med til at sætte en stopper for dyr i cirkus.

SKRIV til Dan Jørgensen og bed ham bruge sin fornuft i sagen, så dyrenes lidelse ikke skal fortsætte.

I videoen ovenover, mister elefanten Madi på 48 år livet da den langsomt drukner i en flod, alt imens René Renz klovner på hendes ryg i badebukser, og slet ikke tager sig af at Madi har hoved under vand og forsøger at komme op derfra.

373809-b2e6537e-dd28-11e2-a2a7-ba3b27a8768fSelv da elefanten synker døende ned under overfladen, foretager Renz et komisk hop, for at hæve klapsalverne.
Selvom han har arbejdet med Madi gennem flere år, opdager han ikke, at noget er galt. (Siger han, men det svært ikke at se der noget galt, han ignorer det, for ham er det vigtigere at underholde end det er at tilgode se dyret som iøvrigt, havde fri og bade skulle ned og bade og slappe af.)
elephant-drowning-4Madi var med Cirkus Renz på turné som en special-attraktion, og mistede desværre også sit liv som en. Omgivet af mennesker, der havde for travlt med at lade sig underholde, til at ænse hendes signaler.
Det undersøges nu hvorvidt brødrene Renz, kan tiltales for dyremishandling.

Personligt mener jeg ikke der er den store undersøgelse i det! Det fremstår klart på videoen at manden er bedøvende ligeglad med elefanten, og at han kun tænker på at underholde. Jeg håber inderligt at han bliver tiltalt og at han får en dom som gør han aldrig mere må komme i nærheden af dyr!!

Madis historie er endnu et eksempel på, hvorfor vilde dyr ikke hører hjemme i cirkus, hvor de ufrivilligt tvinges til at optræde for mennesker.

Du kan være med til at gøre en forskel tryk HER og skriv under for at stoppe vilde dyr i cirkus!

Relaterede Indlæg

2 Kommentarer

 • Svar Julie Lena at

  Hvornår har du er fordrag igen og hvis du har et snart kan man starte en debat omkring dyr i cirkus? Du lader nemlig ikke til at skrive om de gode ting?

  • Svar Heidi H Hansen at

   Hej Julie. 🙂
   Til mine foredrag vil det ikke være muligt at stille spørgsmål ang. dette emne eller mit arbejde med dyrene da mine foredrag handler om et helt andet emne. 🙂

   Ha en rigtig dejlig weekend.

   Venlig Hilsen
   Heidi

  Skriv kommentar