Stevns Klint: Familietur

23. oktober 2015

Min søn, min lillesøster mor og søsters kæreste trodsede kulden og smuttede til Stevns Klint i går, jeg havde aldrig været der, så jeg havde helt sommerfugle i mavsen. Jeg elsker havet og naturen, og på Stevns forenes de to fantastiske ting.

Historie har aldrig været min stærke side, så det er ingen hemmelighed, at jeg ikke vidste, der lå en kirke der ved at skride udover kanten, men jeg var ret imponeret over den virkelig lå udover kanten, og at den er åben for besøgende, altså, jeg var da hurtig inde, men hurtigere ude, jeg skal altså ikke styrte med Højerup Kirke ned!

2
Jeg har en meget velbevaret højeskræk, fandt jeg ud af, så snart jeg kom hen til kanten, så kom frygten for min krop besluttede og kaste mig udover, og jeg fik akut hedeture og våde håndflader, så jeg blev altså på den rigtige side af trappen nemlig tæt på bilen, så skulle det skride, så røg jeg ihvertfald ikke med ned!

Men se det her for dig-  Jeg listede hen til kanten, tog billede, og løb 3-4 meter ind på grunden igen. for så at liste mig hen til kanten igen og tage et billede mere, fordi det første billede enten var uklart, eller rystet ja et, var tåget, jeg tænker det, mine våde håndflader er skylden.
3Min søn løb op og ned af trapperne, som om det var det nemmeste i verden. Så imens de hyggede ned på stranden, så læste jeg lidt op på det historie, jeg ik kendte til, for kirken (og udsigten) fangede min opmærksomhed.

Kirken blev bygget på toppen af den 30 meter høje klint af en skipper i havsnød, der lovede at opføre et kapel, hvis han blev frelst.
I 1928 styrtede koret i havet, og man har derfor valgt at sikre kirken med undermuring.

Jeg må indrømme, at jeg tabte kæben, da jeg læste, at i 1600 tallet havde klinten gravet sig så langt ind, at den ramte kirkegården, og det skabte et ubehageligt resultat, nemlig at kisteender og skeletter stak ud fra klinten.   Jeg er ret glad for jeg, ikke mødte det syn på min tur i går.

På vej hjem stoppede vi i Strøby og gik en tur på stranden, der, imens vi ventede på Udsigten, åbnede, da vi havde aftalt at spise vores aftensmad der.
Det sted kan jeg ikke anbefale længere.
Man har ellers spist godt der, og måske, de havde en uheldig dag. Men jeg vender ikke tilbage.
Maden var så salt, at det var uspiseligt. Tænk, at man kan smadre salat og grønsager med salt?!
4
Da vi kom hjem fra vores tur, tog vi alle en tur over til min Momse og drak varm kakao med flødeskum og kage.
Det er ikke tit det lykkes at samle så mange, fra familien på en gang, og slet ikke på en hverdag, så det var så fedt, at ungerne var friske på at deltage, og vi havde den skønneste tur.

Relaterede Indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar