Brug den halsie rigtig!

Jeg er i forvejen ikke den vilde fan af disse grimer/halsier/Trix lortet har mange navne!

Men bevars de kan være nødvendige og bruge hvis man ikke kan styre sin hund af flere årsager (Den største årsag er nok manglede træning eller hunde der i perioder er mere på vagt og derfor mere udfarende.. MEN lad nu den ligge. )

Jeg bliver dog meget træt når jeg oplever nogle som ikke evner at bruge den her grime rigtigt. (som jeg oplevede igen i dag på min gåtur)

Her er talt om personer som udelukkende sætter snoren i grimen, og ikke både i grime og sele/halsbånd!

Og når personer så tror at et kæmpe ryk i snoren så hunden med et ryk drejer hovedet uden at være forberedt så kan der ret hurtig se skader som ikke er synlige som sådan for os mennesker – for hunde kan OGSÅ få piskesmæld!

Hunden kan bare ikke fortælle dig den har det, og vil derfor gå med smerter, og en hund med smerter bliver enten depri eller angstbider eller udfaldshund og så kører man ind i en ond og smertefuld cirkel som i sidste ende kan ende med hunden skal aflives, på grund af “adfærdsproblemer” som bunder i smerter som man selv er skyld i!

SÅ kære jer som bruger den her grime på hunden BRUG DEN RIGTIG – og lav ALDRIG store ryk så hunden drejer hovedet det er IKKE sådan den skal bruges!

Den er udelukkende til at bremse hunden hvis den er svær og holde tilbage, og sidder den rigtig som anvist på billede, så vil den holde hunden tilbage, ved at dreje dens hoved blidt og en hund med drejet hovedet fare ikke frem!

Hvis du ikke evner at bruge den rigtig selv efter min anvisning her så smidt lortet ud, og meld dig til hundetræning i stedet for!

En grime er IKKE en mundkurv, og skal ikke bruges til at vride halsen om på en udfarende eller lidt for glad hund!!

Husk at en grime ikke bør være for altid, selvom det er lettest fordi så trækker hunden ikke, en grime bør altid være en midlertidig løsning indtil man har lært hunden at gå normalt!!

Heidi H Hansen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *