Det er helt tilfældigt at jeg opdager jeg har kræft, og mit liv med et bliver vendt op og ned.

Den 11/4-21 bliver jeg mave opereret, men nogle dage efter får jeg nogle voldsomme mavesmerter, og kommer derfor på hospitalet. Lægen der undersøger mig, syntes jeg lige skal en tur i CT-scanning, for at se om alt er som det skal være nede i min nye mave.

Heldigvis er alt okay nede i maven, og jeg bliver sendt hjem fra hospitalet, med beskeden om at det ikke er alvorligt og jeg bare har en masse luft i maven efter min operation nogle dage forinden. Lægen vælger ikke at fortælle mig om de to knuder i mit ene bryst radiografen har fået øje på.

Heldigvis læser jeg altid min journal på Sundhed.dk, og her læser jeg så at der er opdaget disse to knuder i mit bryst.
Jeg kontakter den afd. jeg havde været indlagt på, og får beskeden om at det ikke havde været nødvendig at fortælle mig, da man har vurderet at det bare er fedt knuder, så jeg skal ikke bekymre mig.

En uges tid efter ender jeg igen på hospitalet, da min læge indlægger mig med forstoppelse, og han nævner knuderne overfor hospitalet, og beder dem om at handle på det.

Jeg kommer ind til to læger på en stue, hvor de undersøger min mave igen, men på intet tidspunkt bliver mine knuder nævnt.
Så da de er færdige med at undersøge min mave og hvorfor jeg ikke kan komme på toilettet, og vil sende mig hjem igen, nævner jeg selv knuderne.
Her siger den ene læge MEGET træt af mig, at jeg altså havde fået besked om det fedtknuder, og det gør man ikke noget ved.  Jeg står fast, jeg vil have de knuder undersøgt, og de må sende mig videre til nogen med forstand på bryster.
Efter en længere debat om nødvendigheden i at sende mig videre, siger lægen med et suk “Jamen så tilknytter jeg dig kræftpakken, og så hører du nærmere” 

Jeg tænker “fedt nok, så lyttede de lidt alligevel” og tager hjem.

11 dage senere har jeg intet hørt, og jeg tager kontakt til min læge. Han undrer sig over jeg intet har hørt, og ringer derfor til hospitalet for at hører om den henvisning og hvor de har sendt den hen.
Kort efter ringer han tilbage til mig, og kan fortælle at hospitalet aldrig har sendt den henvisning.
Min læge sender derfor henvisningen, og 3 dage efter bliver jeg indkaldt til mammagrafi.

Det er på Rigshospitalet, jeg skal have undersøgt mine bryster.
Jeg er drøn nervøs på dagen, men forsøger at få mig selv i ro ved at fortælle mig selv det jo bare er fedtknuder, og det min angst der fortæller mig noget andet,  for det sagde lægerne jo.

Jeg kommer på på afdelingen, og bliver kaldt ind. På billede kan de også se knuderne, og jeg bliver derfor hurtig sendt ind til ultralydsscanning i et rum ved siden af.
Her kommer to læger og en sygeplejeske ind, og så går de igang med at scanne mit bryst.
Jeg kan godt se på deres udtryk at den her, den er ikke god. De går fra at smile og tale meget til smilet falmer og talen stopper.
Jeg spørger “Har jeg kræft?” 
Den ene læge ser på mig, og svare “Ja du har kræft, der er kræft i alle knuder, så vi skal have taget en biopsi af knuderne” 
Jeg ligger der helt alene, og blottet, og jeg bryder fuldstændig sammen, med et bliver mit liv vendt op og ned, og min skræk for nåle kommer oveni på fuld udblæsning.

Jeg får taget flere biopsi, to i hver knude, og det er ikke for børn skal jeg hilse og sige til jer som ikke har prøvet det.

Da jeg går derfra, er jeg et andet menneske føler jeg.
Jeg forsøger dog at holde et lille håb oppe, det kan jo være de har set forkert på den scanning, måske det er fedtknuder, og det vil de biopsiger så give dem svar på, og så bliver alt godt igen.
Men en uge senere kommer svaret. Jeg har kræft, kræft i alle knuder og jeg har østrogenreceptor positiv HER2.
Dette læser jeg på min sundhedsplatform, dagen inden jeg skal til lægesamtale og ha beskeden om det jeg lige har læst.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.