Nogle uger efter min operation, skal jeg til samtale på Rigshospitalet, her skal jeg finde ud af om kræften havde spredt sig til lymferne.
Jeg har igen min mor med til mødet, jeg er drøn nervøs.
Selvom jeg selv havde søgt svar på min sundhedsplatform, så blev jeg ikke klogere.
Heldigvis havde den ikke spredt sig til mine lymfer. Pyha.

Jeg skal som altid af med bluse og bh, de læger skal se de bryster hele tiden, og det ret heldig, for jeg har haft ret ondt i dem, og det viser sig at der er betændelse i mit ene bryst.
Jeg får en omgang penicillin, 2 piller 3 gange om dagen i 10 dage.
Pludselig kunne jeg se mine brystvorter hele, og smerterne faldt. (De havde været kul sorte de brystvorter.)
Hun er altså fantastisk min læge på Riget.

Bagefter sætter hun mig ind i at jeg skal ha kemo, stråler og antihomon.
Antihomon skal jeg ha de næste 10 år.  Det er jeg ikke super stolt af, for det har nogle ret grimme bivirkninger. Så grimme at jeg overvejer og sige dem fra.

Forsamtale til kemo på Herlev hospital

Da jeg skal til Herlev hospital, for at tale med lægen der nu står for min behandling, og hører lidt om kemo, og de bivirkninger det har, så har jeg igen taget min mor med til mødet.
Lægen er ret lige ud, det kan jeg godt lide.
Hun læser op på mig, og fortæller at min kræft var i stadie 2 ud af 3, og at den største af knuderne havde lavet en spredering på 4×4 cm i diameter omkring sig. Så den var igang med at æde mere af mit bryst.
Hun fortæller også at selvom det ikke har spredt sig til lymferne kan det godt ha sat spredt sig til andre steder, og ladet en kræftcelle drøne rundt i kroppen på mig, og det er den vi skal slå ned med kemo.

Hun fortæller mig at jeg skal ha 3 røde kemo, og det er den som fjerner ens hår, og man kan godt blive skidt tilpas.
Og så skal jeg ha 9 blå kemo, som skulle være lidt mildere, men den har så nogle andre bivirkinger, så som træthed, ømhed i knogler og muskler, men håret vokser i den periode.
Herefter skal jeg ha stråler hver dag i 3 uger.

Da samtalen er slut efter 1 time, så venter en sygeplejerske på mig, og hun lover at gøre det hurtig, da jeg er drøn træt af indtryk, og informationer.
Hun viser mig rundt på afd. Viser mig stedet hvor man får kemo, i nogle behagelige lænestole, men sammen med en del andre mennesker. Altså en form for fælles kemo. Jeg får også valget om at få en seng, da jeg har min angst og ikke altid lige er til mange mennesker.
Jeg har besluttet at min første kemo er i ene rum, med kun min mor til stede, da jeg tror jeg vil bryde lidt sammen når det løber ind i min krop.
Jeg er drøn bange, ærligt talt.

Herefter får jeg en dato for kemo.
Meningen var jeg skulle ha haft det i torsdags. Men pga. det betændelse i mit bryst, ville de gerne vente nogle dage for at se om det ville blusse op når jeg var stoppet med pillerne.
Så nu skal jeg ha min første kemo på tirsdag, hvis alt ser okay ud i de bryster, som desværre stadig driller lidt, med at blive spændt og gøre ondt. (satans, for nu vil jeg bare gerne ha det overstået, så jeg kan komme videre i livet.)

Paryk køb

I fredags var jeg ude og prøve paryk, det blev pludseligt meget virkeligt at jeg skal miste mit elskede lange hår.
Men parykmageren var bare så super sød, og jeg havde en veninde med som støtte.


Jeg håber jeg lære at gøre den til min, og at jeg bliver venner med den i denne svære tid.
Jeg har købt min paryk hos Carina Erwin. (Reklame)

På tirsdag hvis alt går vel, så venter den første røde kemo på mig, og inden for de næste 17 dage, så ryger mit elskede lange hår. Den bliver hård, men det skal jeg nok også klare.
Jeg lover at dele mere af det herinde og på min facebook gruppe “Min kamp mod brystkræft” 

3 thoughts on “Forbredelse til Kemo

  1. Kære Heidi,
    Tak fordi du har magtet, at fortælle om hele dit dyrt købte sygdoms forløb. Det er flot klaret og os andre kan lære meget af det. >Med hensyn til dine evt. obstipation, kunne du evt. prøve en mild og ikke vanedannende, billigform for lakserende magnesiumoxid der fås på apoteket og Matas i håndkøb.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *